Rit rondom Auris

1546730-diaporama

1546730-diaporama

1545143-diaporama

1545143-diaporama

1546731-diaporama

1546731-diaporama

Deze rondrit (type XC) kronkelt doorheen de balkonnen van Auris. Dit volledig zuidelijk georiënteerd parcours laat u mooie, interessante singles ontdekken alsook kleine onaangetaste gehuchtjes en adembenemende zichten op de Meije.

Over ons : Rit rondom Auris

Parcours uit de gids "VTT en Oisans" (Oisans Tourisme)

Vertrek/aankomst (lus) : Auris-en-Oisans (station), 1 600 m
Duur : 3 uur 30 min
Afstand : 16 km
Hoogste punt : 1 800 m
Laagste punt : 1 298 m
Positief hoogteverschil : + 710 m
Negatief hoogteverschil : - 710 m
Technisch niveau : 3/4
Uithoudingsniveau : 3/4

Kaart : Top 25 Bourg d'Oisans en Alpe d'Huez 3335 ET

PARCOURS
Vanuit de parking van Les Orgières in Auris, de richting "Plancet" volgen door naar rechts af te dalen. De weg begint iets lager dan de stopplaats voor kampeerauto's. We vertrekken in het midden van een mooi dennenbos voor een doortocht van 2 km op een smal, eerder afdalend pad Aangekomen op de graad van de Piégut, dalen we links af op een recht en steil pad tot in Plancet. We komen voorbij de kleine picnicplaats van Plancet en een beetje verder mogen we zeker niet de kruising missen die u terugbrengt naar het gehucht Les Certs. Links de omheining nemen en verderrijden doorheen de weiden tot in Les Certs.
Het gehucht Les Certs al stijgende doorkruisen tot een mooie weg die omhoogloopt tot in Les Cours. Les Cours in stijgende richting doorkruisen en de Chemin du Facteur nemen die u tot La Croix de Trévoux zal brengen. Hier de baan nemen en naar links draaien om het gehucht Le Puy le Haut te bereiken.
In Le Puy de richting Col de Cluy volgen via de Chemin du Lauzat, vervolgens via de 4x4 piste die u langs de schuur Perchoux doet komen. Een mooie klim in het vooruitzicht tot de Col de Cluy (5km en 500 m positief hoogteverschil). We kunnen de klim ook inkorten door éénmaal op de 4x4 piste direct naar de Chapelle Saint Giraud te rijden.
Net voor de aankomst op de Col de Cluy (1800 m), links een klein graspad afdalen richting La Chapelle Saint Giraud.
Net voor de aankomst op de baan, het kleine omhooglopende weggetje nemen tot de Chapelle Saint Giraud. We komen achter de kapel en volgen het pad die ons terug naar Auris brengt.

In het kort

3 h 30

D+: 710 m

16 km

Rood

GPX plattegrond en parcours

Rit rondom Auris

Route

Opening

Van 01/05 tot en met 30/11.

Onder voorbehoud van goede sneeuwcondities en goede weersomstandigheden.

Tarieven

Gratis toegang.

Toevoeging ligging

Laat uw voertuig achter op de parking van het dorp Auris-en-Oisans.