Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Midden in de Alpen, in het legendarische gebied van de Oisans, heet de Alpe d’Huez Grand Domaine Ski je welkom in een uniek skigebied met 250 km aan pistes en 300 dagen zon per jaar.

Plattegrond van de pistes

Het wordt niet voor niets een “groot” skigebied genoemd: 135 pistes in alle kleuren en met diverse activiteiten: 42 groene pistes, 37 blauwe pistes, 39 rode pistes en 17 zwarte pistes. Om bij de pistes te komen kun je gebruikmaken van 76 skiliften.


Informatie over het skigebied

  • Pistes voor het avondsleeën
  • Permanente sleepistes
  • 50 km aan pistes voor Noords skiën
  • 4 pistes voor het avondskiën
  • 35 km aan wandelpaden
  • 1 ijsgrot op 2700 meter
  • 2 snowparken
  • 1 boardercross piste
  • Beginnerspistes
  • 944 sneeuwkanonnen zodat alles op de ski’s bereikbaar blijft. (*milieuvriendelijke sneeuwkanonnen volgens de ISO 14001 norm)

Pluspunten

Door het bos, op de berghellingen, door dalen, vanaf de top van de Pic Blanc, door de glooiende alpenweiden en zelfs dwars door de bergen via de tunnelpiste (een van de zwaarste pistes…) of de Sarenne piste, een van Europa’s langste pistes (16 km). Skiën betekent hier: kennismaken met de bergen, een ongerept gebied dat vaak ontoegankelijk is.


Het skigebied en Auris

Met meerdere skioorden voor een uniek wintersportaanbod biedt Alpe D’huez Grand Domaine Ski je alles wat je zoekt.

Auris-en-Oisans, op 1600 meter hoogte op de zuidelijke helling van het Grandes Rousses massief, is één van de 5 skioorden in het gebied. Het dorp, op het zuiden gelegen, kijkt uit op de Meije en zijn ijstoppen. De pistes bieden heel het wintersportseizoen door uitstekende faciliteiten en een snelle verbinding naar de Alpe d’Huez via de stoeltjeslift Alpe-Auris.

Het skioord is via skiliften verbonden met de Alpe d’Huez zodat je kunt kiezen uit meer dan 250 km aan pistes van elk niveau. In het Grands Rousses massief vind je een ruim aanbod van dalen, bergtoppen en activiteiten.

Zo kun je gebruikmaken van alles wat dit internationaal bekende skigebied te bieden heeft, terwijl je verblijft in een kleinschalig en vriendelijk skioord. Van de Pic Blanc (het hoogste punt op 3330 m) tot onderaan de pistes van het skioord kun je genieten van jouw favoriete wintersport.

Beginners kunnen in Auris gebruikmaken van het skigebied dat direct rond het dorp ligt: 19 pistes met 12 skiliften.

Om van je verblijf te genieten

Accommodaties

Jouw reis naar Auris

Lees meer

Online skipassen

Jouw skipas binnen muisbereik !

Lees meer

Skiverhuur

Huur, repareer of koop je glijsportuitrusting

Lees meer